Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, December 12

Johor lu tak fikir ke

Gua nak ajak orang Johor buka mata dan hati, tengok la apa lu orang dapat selama ini setelah dengan taat menyokong UMNO, lu orang tak rasa ke, keperitan hidup, ditambah dengan kos sara hidup di Johor semakin tinggi. Gua heran la kenapa kita masih nak berpayung kepada payung yang dah cukup bobrok sedangkan ada payung lain yang boleh digunakan.

Bagi rakyat Batu Pahat kenapa beria2 sangat nak pertahankan presiden apek tua yang kaki sex, Apa ilmu agama yang orang Johor belajar selama ini cuma sebagai perhiasan sahaja, gua pasti mejoriti anak Johor mendapat didikan agama yang cukup.

Tapi kenapa  dihina oleh apek tua tak ada pun anak Johor yang betul2 bangkit mempertahankan agamanya, adakah orang2 Johor ni cukup Bacul bila agama sendiri dipijak2 oleh apek tua gila sex ni.

Cerita UMNO nak mempertahankan Melayu dan Islam semua orang tahu itu cuma sejarah sahaja. Dah tak ujud lagi beb. Lu orang pun dah cukup faham apa yang wakil2 rakyat lu buat, kenapa biarkan diorang rembat semua harta rakyat dan lu orang dengan rela mendiamkan diri dan terus menyokong.

Lu hari ni boleh pekakkan ,butakan mata dan tutup hati masih. Tapi macammana dengan generasi lu kemudian, jangan sampai ada anak lu yang akan maki hamun lu kemudian hari atas kesilap lu hari ni. Orang  Johor fikir2kan la dengan hati yang betul2 terbuka...........

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP