Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, December 2

monorail melaka kantoi lagi

Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) mengeluarkan arahan kepada pengendali Monorel Melaka supaya menghentikan perkhidmatan itu dua hari lepas (30 Nov), untuk kali kedua dalam tempoh sebulan ekoran kerosakan teknikal pada sistem pengendalian automatik monorel itu.


Melaka Monorail merupakan satu perkhidmatan monorel yang dibina di Bandaraya Melaka, Melaka. Monorel ini menyelusuri Sungai Melaka sepanjang 1.6 km. Perkhidmatan monorel ini dirasmikan oleh Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam pada 20 Oktober 2010 bersempena sambutan perasmian Melaka Maju 2010. Kos pembinaannya adalah RM 16.5 juta. Ia mula dibina pada Mei 2008.
Gerabak monorel boleh memuatkan seramai 22 penumpang pada satu-satu masa dan ia bergerak pada kelajuan kira-kira 12 km sejam.
Bagaimanapun, akibat pelbagai masalah yang timbul, perkhidmatan monorel ini pernah dihentikan selama beberapa bulan. Perkhidmatan ini telah tergendala sekurang-kurangnya 22 kali setakat November 2011.

Apa cerita ni buat malu je, monorel karung guni ke apa ni, asik rosak je, Apa alasan pulak yang akan diberi Ali untuk menutup cerita ni, begitu banyak duit dibelanjakan tapi buat burukan imej Melaka je. cerita banyak pun tak guna. 

Read more...

shahrizat lagi

 Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil mewakili 1.3 juta ahli pergerakan itu hari ini berjanji kepada orang Melayu untuk mengembalikan maruah agama dan bangsa pada Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti.


Suka hati lu la ijat nak kembalikan maruah agama konon pegi da, kalau berani lu buat, gua nak tengok, lu mulakan dengan pakaian je dulu kalau setakat pakai tudung nampak jambul, lu nak kencing siapa jat, kalau nak lebihn berani lu cuba betulkan bini bos lu RM mak aji segera tu kalau gantle la tapi kalau setakat meroyan kat perhimpunan kutu kat hospital tampoi pun boleh.


satu lagi gua nak tanya bangsa mana lu nak kembalikan. nak kata melayu macam juhi chawla la pulak iras kajol pun ada tak pun rajnikhand.


Tapi kalau betul sempena maal hijrah ni kalau lu betul2 nak berubah bagus la. tapi jangan cakap je. Jangan lupa hajah meggi bagi sekolah sikit

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP