Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Tuesday, February 7

kaum india bakal ditipu?

 Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mahu masyarakat India di negara ini menjadi rakan kongsi kerajaan berasaskan konsep 'nambikei' iaitu kepercayaan untuk memastikan program transformasi dapat terus dilaksanakan dan mencapai misi ke arah negara berpendapatan tinggi. 

Beliau berkata, dengan adanya rakan kongsi berkonsepkan 'nambikei', banyak lagi yang boleh dilakukan untuk pembangunan rakyat, termasuk masyarakat India.


Jumpa orang melayu konsep Wasatiyah, jumpa kaum cina konsep pengyu, jumpa kaum india nambikei. macam sesumpah pulak. gua rasa la. Kalau ramai2 konsep 1Malaysia.


Najib dah ada gelaran belum, pm sebelum ni semua ada gelaran bapa merdeka, bapa pembangunan, bapa perpaduan, bapa kemodenan, bapa mertua khairi gua rasa najib kena bagi bapa konsep la.


konsep nambikei ni gua caya lu lu caya gua. kalau tak salah gua la. tang mana yang kaum india boleh caya kat najib ni, cuba cerita sikit. siapa yang termakan dengan konsep dia ni, alamat la bakal kena kencing. Sebelum pilihanraya memang la macam2 umpan yang diorang tabur, semua nampak macam cantik je. lu tengok je la lepas pilihan raya nanti.Read more...

kegarangan wanita BN


PASIR MAS: Jentera pilihan raya Wanita Barisan Nasional (BN) kini sudah bersiap sedia untuk menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 akan datang, kata Pengerusi Wanita BN, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil. 

Beliau yang berpuashati dengan komitmen yang ditunjukkan Wanita BN, berkata kekuatan jentera pilihan raya Wanita BN adalah di peringkat akar umbi.
Wanita da cukup garang pemuda simpan teloq kot

Ataupun siap siaga wanita bn ada macam ni tak

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP