Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Friday, September 30

Menjunjung kasih Tuanku

“Memang beta tersinggung apabila beta tahu tentang kenyataan itu.
“Tetapi sebagai Sultan, beta tidak mahu diseret ke dalam arena politik,” titah baginda ketika dipetik dalam Buletin Utama malam ini.
Baginda juga tidak mahu pihak lain bercakap bagi pihak baginda yang sentiasa mengambil berat tentang rakyat Johor dan warga asing yang menetap di negeri itu.

Bila gua dengar berita ini gua sungguh bangga jadi anak Johor kerana mempunyi Sultan yang Amat Cerdik, Baginda cekap menhidu permainan politik kotor umprno mengunakan media tv3 suku dan utusex melaga2kan Baginda dengan Guan eng. Bijak sungguh Baginda, umprono kantoi dengan balaci2nya. Umprono ingat Sultan gua apa.

Beberapa hari ni bila Umprono cuba nak jolok dengan fitnah dan mengapi2kan Sultan, suruh Guan eng dilarang masuk Johor la, Suruh Sultan ambil tindakan la, akhirnya ditempelak  Sultan bertitah jangan menyebuk bercakap bagi pihak Baginda, kah kah kah sebijik kena, Sultan gua kasi taruk. Tektik najis tak laku.

Gua menjunjung kasih kepada Baginda,


Dah banyak kali gua tengok Umprono ni bila da nak mati akal mesti gunakan Sultan, tapi silap besar la, tektik lama dah lapuk. dah tak laku, puak2 haramjadah umprono kena cari tektik lain la weii.Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP