Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, February 9

Mahatet nyanyok


: Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu menukar undang-undang di Malaysia dengan undang-undang Barat kononnya untuk memperjuangkan kebebasan semulajadi manusia, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.
Bekas Perdana Menteri itu berkata Anwar baru-baru ini telah menyatakan dalam wawancara dengan BBC di Mumbai, India, baru-baru ini bahawa undang-undang Malaysia lapok, ketinggalan zaman.
"Tentulah Anwar tahu bahawa lapok dan ketinggalan zaman, bagi orang Barat bermakna tidak seperti apa yang terdapat di Barat sekarang.
Apa orang tua bangang ni merepek ni, dah nyanyuk nak mampus ke apa? Siapa tu lord Reid? Mazhab siapa yang Umno guna pakai sekarang ni?
Apa lord Reid tu keturunan Melayu ke?, Apa yang bodoh sangat tahap gampang ni. Nak kencing pun agak2 la beb, macam la orang Malaysia ni masih pakai cawat je lagi, tak tau baca atau cetek ilmu.
Gua kadang2 hairan juga walaupun dibodoh2kan dengan orang tua nyanyuk ni masih ramai nak ikut, percaya bulat2 apa situa kutuk ni cakap.
Kita sembang sejarah sikit, undang2 Malaysia ni diasaskan oleh perlembagaan, perlembagaan negara pula dikarang oleh lord Reid orang British. dan selama ini perlembagan ini la yang menjadi ikutan dan anutan rakyat Malaysia. Gua stop sampai sini je pasal perlembagaan yang lain boleh tanyak wak google.
Apa yang gua nak cakap sebenarnya  British ni orang barat ke timur. Jadi selama ini orang Malaysia berkiblatkan undang2 barat kenapa baru sekarang si Mahatet banyak sibuk. ini menunjukan bahawa Mahatet yang sebenarnya takut bila Anwar nak tukar undang2 barat yang ada dalam Malaysia sekarang ni. 
Itu sebab la kawan gua pernah sebut kalau jumpa mahatet dengan ular mana nak pelangkung dulu, pelakung mahatet dulu sebab dia punya belit lagi dahsat dari ular.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP