Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Thursday, August 4

Silap mata Najib


Mismah menjadi popular sekelip mata je, dari indon berdagang ke Malaysia tiba2 menjadi terkenal kerana silap mata yang dibuat oleh Jabatan pendaftaran Negara. Walaupun kepandaian Jpn ini membuat silap mata dengan menukarkan kad merah menjadi biru dalam masa tidak sampai 6jam menjadi bualan hangat dan berjaya mempopularkan mismah. Sperti biasa jabatan kerajaan akan cuba merendah diri untuk tidak mengaku kebolehannya yang luarbiasa,

Jpn menerusi pengarahnya Datin Jariah dengan rasa tunduk dan tawaduk merendah diri menyatakan mereka tidak sengaja telah berjaya melakukan silap mata. Gua sebagai rakyat malaysia begitu kagum dgn sifat rendah diri yang ditunjukan.

 Jariah dalam kenyataan medianya juga berkata sepanjang tempoh 9 April 2009 hingga 15 Julai 2011, kementeriannya telah menerima 72,334 permohonan taraf kewarganegaraan Malaysia.Daripada jumlah itu, katanya, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Hussein telah meluluskan sebanyak 29,290 permohonan.

Gua juga bertambah kagum dengan kupayaan Hisham melakukan silap mata kerana dalam masa 2 tahun saja berjaya menambah rakyat Malaysia menjadi hampir 30000 org  dengan tidak perlu rakyat Malaysia melahirkan anak untuk menambah penduduk. Ini bermakna dalam masa sehari sahaja Hisham telah berjaya mencipta seramai 37 orang baru untuk menjadi warganegara, hebat sungguh Hisham.

Kehebatan dua jabatan ini rupa-rupanya hanya segelintir dari kehebatan jabatan2 kerajaan yang lain. ini belum lagi cerita kehebatan Suruhanjaya Pilihanraya yang telah berjaya menangkap hantu jembalang untuk dijadikan pengundi. Belum lagi keupayaan rakyat malaysia untuk hidup lebih 100 tahun. Silap mata kehilangan daftar keluar masuk imigration, Penyeludupan cincin biru sekejap ada di Malaysia sekejap diSingapura. Dan kehebatan silap mata lainnya yang kalau di bukukan akan melibatkan bebrapa jilid buku, Keupayaan silap mata ini tidak akan mampu ditandingi oleh jagooan silap mata dunia yg lain.


Kehebatan ini walaupun telah wujud lama sebelum pemerintahan ular amri Najib tetapi menampakan tahap kepopularan nya pada masa kini. Atas kebolehan dan kehebatan Najib ini gua suka mengingatkan agar Mahyudin agar jangan cuba2 untuk mencatas kedudukan Ular amri Najib, Kumpulan Penawar yg baru ditubuhkan jangan cuba2 untuk menganggu gugat kedudukan Najib, sebagai PM yang amat disukai rakyat samada dari UMprono atau PR, Najib patut dipertahankan kerana kehebatan2 beliau dan suaminya bik mama sukar dicari ganti setidak-tidaknya sebelum PRU13 ini.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP