Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, March 12

umno dah terdesak gila


 Rakyat harus menggunakan kuasa pengguna memboikot peniaga yang menaikkan harga barang, khsusunya selepas pengumuman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengenai pelarasan gaji baru.
Menyatakan demikian pada Ahad, Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata penjawat awam hendaklah berbelanja secara berhemah dan sentiasa peka terhadap harga barang.
"Senjata di tangan kita. Sebagai pengguna, kita harus menggunakan kuasa pengguna membeli hanya barang-barang yang harga berpatutan. Jangan biarkan peniaga tidak bertanggungjawab mengambil kesempatan," nasihat beliau.
Kenyataan paling berakal dari umno, apakata kita boikot juga kerajaan yang menaikan harga barang petrol dsb. Kita pengguna harus juga mengunakan kuasa. Jangan biarkan kerajaan tidak bertanggunjawab mengambil kesempatan.
 Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata keputusan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil mengundurkan diri sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, adalah satu keputusan yang tepat dan betul.
Perdana Menteri berkata pengunduran diri itu dilihat sebagai satu pengorbanan demi kepentingan kerajaan dan parti.
"Walaupun setakat ini tiada bukti beliau buat kesalahan dari segi undang-undang, namun sebab isu NFC mengundang pertikaian dan kontroversi, beliau sanggup berundur daripada kerajaan," katanya kepada pemberita sebelum menghadiri majlis tahlil Allahyarham Tun Abdul Razak di Masjid Sultan Ahmad Shah, Pekan, di sini, Ahad.
Demi survival umno mak lembu terpaksa dikorbankan, kahkahkah. Gua respek la sama lu shahrizat lu, gantle, tak macam kutu2 umno lain muka dah terpalit najis masih terhegeh2 nak mendapatkan simpati rakyat dan mengharap orang sokong. Tapi gua lebih kesian kerana terdesaknya umno lu kena korbankan.Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP