Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Monday, August 29

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI


Gua ingin mengucapkan SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI kepada semua rakan taulan, pengunjung blog gua, rakan-rakan blog, saudara mara, polis tentera, seluruh rakyat Malaysia, kabinet Malaysia.

Gua juga ingin memohon maaf zahir batin jika ada terlajak kata, tersilap bahasa, terkurang ajar atau terover dalam berbloging.

 Harapan gua moga dengan kedatangan hari bahagia ini memberikan seribu makna kepada kita semua.

Berhati-hati dijalan raya, jaga keselamatan dan jaga kesihatan.

Akhir sekali salam sayang kepada seluruh rakyat Malaysia dan cintai lah negara ini seperti cintakan diri sendiri.
Read more...

Bila pengecut berkokok

KUALA LUMPUR 28 Ogos – Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan melabelkan Mohamed Sabu sebagai pengganas dan pengkhianat negara apabila mendakwa Parti Komunis Malaya (PKM) ialah hero sebenar dalam peristiwa Bukit Kepong dan bukannya anggota keselamatan serta ahli keluarga mereka.
Sehubungan itu, katanya, Polis Diraja Malaysia (PDRM) perlu memantau tindak-tanduk Timbalan Presiden Pas itu dan mengambil tindakan tegas terhadapnya termasuk dikenakan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana kenyataannya itu menunjukkan beliau mempunyai kecenderungan menjadi pengganas.

Gua rembat dari utusex


Bila orang tua pencen mula bersuara maka gegak gempita la utusex memukul canang, hari ni gua baru tahu kalau lu ada kecenderungan sikit walaupun lu belum dan memang tak mahu jadi kominis boleh dikenakan ISA.
Peeeeeh dasat sungguh undang2 ISA ni ye ketakutan juga gua, kira-kira kominis ni macam najis berat la ye cenderung pun boleh kena ISA. Tu belum lagi cenderung kepada Syiah ke, khawarij ke, atau apa2 fahaman selain fahaman umprono, agak2nya la ada sama ke berat najis cenderung kepada kominis ni.
Orang tua ni da tengok ke video mat sabu tu kalau belum apasal meroyan macam juak2 umprono yang lain,pelik betul situa ni, ini tex kata-kata Mat Sabu ada ke dia cakap nak jadi kominis:

.....Bukit Kepong, polis itu polis British, hak serang Bukit Kepong tulah pegawai kerajaan, ketuanya  MaT Indra, Melayu, tetapi semua sejarah itu ditutup, Jins Samsuddin buat filem, Jins Samsuddin tu UMNO, cerita bukit Kepong, hak serang balai polis tu penjahat, polis tu polis British, sebelum merdeka negara kita diperintah oleh British, tapi dia buat filem yang hero hak pertahan balai polis, hak serang tu pengganas, padahal Mat Inda ketua penyerang balai polis tu dan akhirnya dia dihukum gantung di Jering Taiping, begitulah juga Tok Janggut, Tok Janggut ni lawan British, tapi sebelum British nak..nak bunuh dia, dia menghasut Sultan Kelantan untuk mengishtiharkan Tok Janggut sebagai penderhaka, bila ishtihar Tok Janggut sebagai penderhaka, barulah tok Janggut dihukum gantung di Pasir Puteh Kelantan. Semua sejarah negara kita bohong....
 Dah nyanyuk ke orang tua pencen tu, pening2222

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP