Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Saturday, July 21

Apa lu cerita Tapa

PAS yang dahulu tidak mengemari golongan artis, kini mungkin memerlukan kerjasama artis dalam kempen mereka di Kelantan kerana tertekan dengan kejayaan Barisan Nasional (BN) mendekati golongan muda, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Beliau berkata BN telah berjaya menarik golongan muda menerusi program kesukarelawan 1Malaysia Youth For You (1M4U) yang dilancarkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak Ahad lepas dan ia memberi tekanan kepada PAS.

Gua sebenarnya cuba nak menahan dari memakihamun dan berkata kasar di bulan penuh keberkatan ni, tapi, bila melihat kenyataaan bangang macam ni gua panas hati beb, kenapa la dia ni jadi menteri yang bertanggungjawab terhadap perdagangan, patut la Malaysia ni kurang pelabur masuk, ada menteri pun dungu bebb.


Sham kamikaze, bob lokman, hairie, abby, aishah, dan beberape orang artis ni masuk pas baru semalam ke apa beb, program 1m4u tu dah dua tahun lepas ke dibuat, apa dah lupa tarikh ke orang tua ni.

Artis masuk pas dah lama la beb, program 1m4u baru berape hari beb, apahal orang pas nak jeles ngan umno pasal 1m4u ni, orang pas pun faham yang datang 1m4u tu bukan sokong najib beb, diorang datang sebab dpt helmet free, ada konsert, ada t-shirt free, dapat duit poket, dapat bas percuma, yang tak boleh bla tu murid sekolah atau u kena paksa datang program seumpama ni, kalau tak, bercakap dengan kerusi jela Najib gamaknya.

Lu cerita apa ni mus tapa, apa barang macam ni pun nak lu kencing, wat nampak sangat lu bal la beb.

yang ni pulak sambungan kata-kata bangang dia:

Beliau bekata BN sejak dahulu mesra dengan golongan artis kerana mereka mempunyai kemampuan mengeratkan hubungan parti itu dengan anak muda.

Tu semua orang dah tahu k-pop, nyanyian, artis seksi memang dah jadi trend umno beb memang la lu mesra dengan artis, bayar pun boleh tahan kan. tu sebab la anak muda sampai lupa dunia, lupa tuhan, apa lu cerita beb.

Read more...

Kenapa TGHA menentang umno

AMANAT HAJI HADI YANG TERGANTUNG DI SEBUAH LOKASI PASTI YANG DIRAHSIAKAN....

AMANAT

TUAN GURU HAJI HAJI ABDUL HADI AWANG,

“SAUDARA-SAUDARA SEKELIAN PERCAYA LAH KITA MENENTANG UMNO BUKAN KERANA NAMANYA UMNO.

KITA MENENTANG BN BUKAN KERANA NAMANYA BN.

KITA MENENTANG DIA KERANA DIA MENGEKALKAN PERLEMBAGAAN PENJAJAH + MENGEKALKAN PERATURAN KAFIR + MENGEKALKANPERATURAN JAHILIYAH. OLEH KERANA ITULAH KITA BERJUANG MELAWAN MEREKA.
PERCAYALAH PERJUANGAN KITA ADALAH JIHAD + UCAPAN KITA ADALAH JIHAD DERMA KITA ADALAH JIHAD KERANA BERJUANG DENGAN MENENTANG PUAK-PUAK INI, KALAU KITA MATI ADALAH MATI ISLAM.

KITA TIDAK PAYAH MASUK YAHUDI + KITA TIDAK PAYAH MASUK KERISTIAN (NASORA) KITA TIDAK PAYAH MASUK HINDU + KITA TIDAH PAYAH MASUK BUDHA, TETAPI KITA MENJADI KAFIRDENGAN MENGATAKAN POLITIK SUKU AGAMA SUKU”.
AMANAT ALLAH PULA,

1. Sesiapa yang mencari sistem (peraturan) kehidupan selain dari Islam mereka adalah golongan yang rugi di akhirat kelak.

2. Allah tidak akan memberi pertunjuk kepada mereka kerana mereka adalah termasuk dalam golongan Zalim.

3. Sesiapa yang tolak hukum (peraturan) Islam adalah kafir + zalim + fasik . lihat surah al maidah ayat : 44 + 45 + 47…

4. Sesiapa yang tolak dan menentang serta menghalang orang lain untuk menerangkan hukum Islam berkaitan Aqidah + Syariat + Akhlak + JIHAD (berjuang umtuk mewujudkan sistem pemerintahan berdasarkan Islam) adalah munafik. Lihat surah An Nisaa ayat : 61

5. Tempat balasan mereka ialah neraka.

Lihat surah Alim Imraan ayat : 85 - 91

Dan sesiapa yang mencari agama selain agama Islam, maka tidak akan diterima daripadanya, dan ia pada hari akhirat kelak dari orang-orang yang rugi.
(A-li'Imraan 3:85)

Bagaimana Allah akan memberi petunjuk hidayah kepada sesuatu kaum yang kufur ingkar sesudah mereka beriman, dan juga sesudah mereka menyaksikan bahawa Rasulullah (Nabi Muhammad) itu adalah benar, dan telah datang pula kepada mereka keterangan-keterangan yang jelas nyata. Dan (ingatlah), Allah tidak akan memberikan petunjuk hidayahNya kepada kaum yang zalim.
(A-li'Imraan 3:86)

Mereka itu balasannya ialah bahawa mereka ditimpa laknat Allah dan malaikatNya sekalian orang-orang (yang beriman).
(A-li'Imraan 3:87)

Mereka kekal di dalamnya, tidak diringankan azab seksa daripada mereka dan mereka pula tidak diberi tempoh atau perhatian;
(A-li'Imraan 3:88)

Kecuali orang-orang yang bertaubat sesudah (ingkar) itu, serta memperbaiki keburukan mereka, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.
(A-li'Imraan 3:89)

Sesungguhnya orang-orang yang kafir sesudah mereka beriman, kemudian mereka bertambah kufur lagi, tidak sekali-kali akan diterima taubat mereka, dan mereka itulah orang-orang yang sesat.
(A-li'Imraan 3:90)

Sesungguhnya orang-orang yang kafir, lalu mati sedang mereka tetap kafir, maka tidak sekali-kali akan diterima dari seseorang di antara mereka: emas sepenuh bumi, walaupun ia menebus dirinya dengan (emas yang sebanyak) itu. Mereka itu akan mendapat azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dan mereka pula tidak akan beroleh seorang penolong pun.
(A-li'Imraan 3:91)

Lihat : AMANAT RASULULLAH SAW SEPERTI DI BAWAH,

HADIS NABI MUHAMMAD SAW MELARANG MEMBERI UNDI ATAU MEMILIH PEMIMPIN YANG ANTI HUKUM ISLAM.

“ Diriwayatkan dari Ibn Umar katanya…” Aku telah mendengar Rasulullah saw bersabda,…” Sesiapa yang telah memberi SYAFAAT ( undi + bantuan + sokongan) untuk menghalangdaripada berlakunya HUKUM ALLAH , maka sesungguhnya ia telah menentang Allah Azzawajalla…

Sesiapa yang bermusuhan dalam perkara kebatilan, sedangkan ia mengetahuinya, akan kekallah dia dalamkemurkaan Allah (laknat Allah), sehingga Allah mencabutnya (mematikannya),,,

Dan sesiapa yang mengat-ngata orang mukmin (alim ulamak) pada yang bukan sebenarnya (mengumpat + fitnah),,, Allah akan menenpatkannya di dasar neraka,,, sehinggalah ia (orang itu) menarik balik perkataannya (minta maaf dan bertaubat)”…
(Hadis riwayat Ahmad, Abu Daud, Tabarani dan Al Hakim)

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP