Powered by Blogger.
ISTIQOMAH

SILA EMAIL KE GUA JIKA INGIN BERKONSI PENDAPAT ATAU APA SAHAJA

BUNTATJ@GMAIL.COM

BLOGER-BLOGER YANG NAK LINK KE BLOG NI AMAT DIALU-ALUKAN DAN GUA MOHON LINKKAN BLOG INI KE BLOG TUAN2 DAN PUAN2, SILA MAKLUMKAN GUA MELALUI EMAIL ATAU DI RUANG KOMEN

Wasiat Saidina Ali...

1. Dosa yang paling besar ialah takut.
2. Bahaya yang paling besar ialah putus asa.
3. Berani yang paling besar ialah sabar.
4. Hadiah yang paling Besar ialah kesempatan.
5. Modal yang paling besar ialah "PERCAYA PADA DIRI SENDIRI"

Firman Allah:


وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةٍ۬

Dan sediakanlah untuk menentang mereka (musuh yang zalim) dengan apa-apa jenis kekuatan yang mampu kamu sediakan (al-Anfal: 60)


Followers

Sunday, September 18

sombong nya Hisam ni

KLUANG 18 Sept – Kenyataan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang mahukan kerajaan meminta maaf terhadap mereka yang pernah ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) tidak perlu dilayan, kata Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.
"Dia (Mohamad Sabu) sudah tidak tahu nak kata apa lagi. Dia sudah banyak isu, Polis pun marah kat dia. Saya tidak mahu layan lagi Mat Sabu,” katanya kepada pemberita pada majlis rumah terbuka Hari Raya Aidilfitri Parlimen Sembrong di Taman Sri Lambak di sini.

Angkohnya manusia yang bernama hisam ni, kalau budak2 sekarang panggil poyoh. Lu sekarang bolehla belagak sombong tunggu nanti dipadang mahsyar bila semua tahan ini menuntut pada lu semua atas kezaliman lu, mengurung orang tanpa dibicarakan, lu jangan ingat boleh lepas, tu belum anak isteri diorang yang lu zalimi, lu pisahkan kasih sayang diorang, lu jadikan isteri2 diorang seperti balu, anak2 diorang seperti anak2 yatim, lu putuskan nafkah yang patut mereka terima. lu pulak bagi macam2 alasan untuk simpan diorang. Manusia jenis apa lu ni gua nak maki hamun pun gua rasa tak ada perkataan yang lebih hina dari perbuatan lu.

Sekarang lu belagak sombong dan angkuh walau lu sudah lupa kuasa dan kekuatan lu hari ini cuma pinjaman Allah untuk lu sementara sahaja. lu ingat lu tak mungkin boleh menongkat langit, umur lu pun bukannya lama paling lama pun 30tahun lagi mungkin dah jalan, lagak lu macam mahafiraun matahir yang Allah da mula tarik balik nikmat hidup. Lu ingat Allah maha adil. sombong dan angkoh lu tak kemana.

Read more...

My Blog List

About This Blog

Blog Archive

My Blog List

[Valid Atom 1.0]

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP